woensdag 6 maart 2013

Sometimes the same is different... part 1


‘Goeie…morgen’ geeuwde ze toen ze in de keuken kwam. Ze glimlachte en rekte zich helemaal uit. Haar witzijden nachtkleedje trok helemaal omhoog.
‘Goeiemorgen’ zei hij met een grijns op zijn lippen en gaf haar een stevige knuffel. ‘Koffie?’
‘Ja graag’ en ze ging op een stoel gaan zitten. Ze hief haar knie op en plantte haar voet stevig op de zitting. Afwezig trok ze stukjes uit haar croissant die ze een voor een in haar mond stak.
‘En wat gaan we doen vandaag?’ vroeg ze nieuwsgierig met haar mond vol croissant.
‘Geen idee, gaan we naar de zee of gaan we ergens wandelen?’
 Ze nipte aan haar koffie en wierp een blik naar buiten. ‘Het ziet er koud uit buiten’ zei ze bedenkelijk.
‘We kunnen gaan shoppen en dan een lekkere Irish Coffee gaan drinken in dat leuke café op de hoek van de markt’ zei hij enthousiast, slurpte nog eens van zijn koffie en keek haar afwachtend aan. ‘Schitterend’ zei ze met blinkende oogjes ‘We kunnen dan de cadeautjes voor oma haar verjaardag halen en zo’n leuke hele grote beer voor Esmeetje…’ ze zwaaide iets te enthousiast met haar armen zodat de koffie uit haar mok kwanselde en de vloer besmeurde.
‘Oeps’ zei ze en werd helemaal rood. Hij stond direct recht om een schotelvod uit te halen.
‘Blijf maar zitten, dan ruim ik het wel op.’ Ze veerde recht en kuiste de boel op.
‘Hmm…’zei hij veelzeggend terwijl hij haar bekeek terwijl ze op haar knieën op de grond zat. ‘Zeeeg…’glimlachte ze speels en ze gooide de vuile vod in zijn richting. Net op tijd kon hij die vangen en keek haar met een gespeelde kwade blik aan.
‘Kom hier dat ik je pak,’ gromde hij. Ze stond recht, maar tuimelde direct weer op de grond weer. Ze was weggleden over de koffie die nog maar half was opgeruimd. Behulpzaam stak hij zijn hand uit en trok haar recht.
‘Ooh, heerlijk, de geur van koffie,’ lachte hij en streek haar haren glad.
‘Weet je wat’ fluisterde ze poeslief ‘we kunnen eerst gaan lunchen, dan cadeautjes kopen en daarna je Irish coffee gaan drinken’.
‘Weet jij wat?’
‘Nee’ vroeg ze bedenkelijk ‘we gaan eerst douchen, dan ontbijten we en ruimen de rommel op en dan ga we alles doen wat jij wilt doen.’
‘Dat,’ en ze duwde op zijn borstkast met haar wijsvinger ‘dat vind ik nu een schitterend idee, maar eerst nog wat koffie.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten